DAN 5

Končuje se prvi teden učenja na daljavo. Ali smo uspešni? Ne vemo, vendar bomo ugotovili v naslednjem tednu. Še vedno je precej nejasnosti in iskanja. Med učitelji in dijaki.

Na tej točki imam eno prošnjo in sicer za starše naših dijakov. Prosim vas, da preverite kako se je vaša mladina odzivala na učenje na daljavo v tem tednu. Prosim vas, da ugotovite ali so kakršnekoli ovire, da učenje ne poteka tako, kot bi moralo. Prosim vas za sodelovanje, kajti brez vaše pomoči ne bomo dosegli ciljev učenja in poučevanja na daljavo. Vaša povratna informacija nam bo v pomoč, zato vas vabim, da sporočila pošljete razrednikom vaših otrok, svetovalni delavki ali direktno ravnateljici.

Vsem, dijakom, staršem in učiteljem želim prijeten konec tedna in ostanite zdravi. Beremo se ponovno naslednji teden.

Srečno!

 

DAN 4

Obeta se krasen sončen dan. Uživali ga bomo pretežno od doma. Zato pa se moramo spomniti in se zahvaliti vsem tistim, ki ne glede na nevarnost za njihovo zdravje skrbijo za nas v boju z virusom in ki nam omogočajo, da se počutimo bolj varne. To so medicinsko osebje, farmacevti, civilna zaščita, prodajalke in prodajalci, skladiščniki, policisti, gasilci, vozniki, negovalci, novinarji, dostavljalci hitre pošte, poštarji, taksisti, varnostniki, vojaki, čistilci in komunalni delavci in tudi vsi tisti, ki poskušajo ohranjati našo ekonomijo pri življenju.

Zato je naloga vseh nas, povezanih s šolo, da nadaljujemo učenje in poskrbimo, da bomo prišli iz tega obdobja v čim boljši kondiciji. Spremljajte spletne učilnice in druge platforme za učenje, sodelujmo skupaj, izmenjujmo si razmišljanja, bodimo aktivni virtualno in v domačem okolju.

Bodite dobro.

 

DAN 3

Šolski hodniki so prazni, zbornica je prazna. Za vas sem posnela fotografiji, ki sta bolj zgovorni od besed.

Sicer pa, življenja ni mogoče ustaviti. Vedno si najde pot. In tudi mi iščemo poti, da bi kvalitetno izvajali učenje na daljavo. Zaenkrat se še vsi “lovimo”, vendar predvidevam, da bo v naslednjem tednu bolje, bolj intenzivno in bolj organizirano.

Dijaki, redno dostopajte do spletnih učilnic ali druge podlage za učenje na daljavo. Pričakujte, da bomo načine poučevanja nadgrajevali in popestrili. Če imate kakršnekoli težave z dostopom do spletnih učilnic se oglasite profesorici Denise Beltram, ki vam bo pomagala urediti tehnične zadeve. Za vsebinske probleme pa se obrnite na vaše učitelje ali razrednike. Tudi jaz sem vam vedno na razpolago.

Bodite dobro.

 

DAN 2

Včeraj je bilo precej težav z dostopanjem do spletnih učilnic in drugih elektronskih povezav. Nič čudnega, saj sistem verjetno še ni doživel take obremenitve z istočasnim dostopanjem do različnih vsebin.

Učitelji so mi sporočili, da ste dijaki večinoma zelo resno in odgovorno začeli z učenjem na daljavo. Da pravočasno rešujete naloge in jih “odlagate” v spletne učilnice. Bravo. Ponosna sem na vas. Tisti pa, ki še niste zbrali poguma za delo na nov način, se danes prijavite v spletne učilnice in začnite z delom . Nič še ni zamujenega. Učitelji ne bodo pozabili beležiti vašega truda.

Bodite dobro.

 

DAN 1

Ko to pišem, bi se začela prva šolska ura v ponedeljek, 16. 3. 2020. 7.45. Učitelji bi šli v razrede, odklenili učilnice in dijaki bi se posedli v šolske klopi. Tako je bilo vedno. Vendar ne danes.

Danes se drage moje dijakinje in dragi dijaki odpravite h pouku preko vaših računalnikov, tablic in telefonov. Poglejte kaj so vam pripravili učitelji v spletnih učilnicah in poskusite opraviti čim več zadolžitev. Idealno bo, če boste vsak dan opravili vse naloge. Ampak pomembno je, da je potrudite in naredite (tudi z zamikom) čim več.

Naj vam bo v teh razmerah šola popestritev »domačega« vsakdana. Popolnoma razumem, da nam je vsem težko biti cele dneve doma, vendar moramo upoštevati navodila, ki nam jih dajejo strokovnjaki. Zato, ker smo odgovorni in želimo, da se razmere čim prej povrnejo v vsakdan, ki smo ga poznali. Pomagajte svojim staršem in bližnjim po najboljših močeh.

In seveda kaj zapojte in zaigrajte.

Želim vam vse dobro.

Inga Krusič Lamut

ravnateljica