Vlada RS je sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov. Predvideno je, da se, ob upoštevanju strogih zdravstvenih ukrepov, 18. maja 2020 vrnejo v šolske klopi dijaki zaključnih letnikov. Obdobje ponovnega vstopa v šolo do zaključka pouka je namenjeno popravljanju, izboljševanju in zaključevanju ocen ter pripravi na zaključni izpit ter poklicno in splošno maturo.

Poleg dijakov zaključnih letnikov se bodo v šolo, po presoji, lahko vrnili tudi: dijaki nižjih letnikov, ki nimajo dovolj ustrezne in kakovostne tehnične podpore ali potrebujejo dodatno učno pomoč. Za dijake, ki se bodo vrnili v šolo in se šolajo zunaj kraja svojega bivanja, bodo vrata odprli tudi dijaški domovi.

Vsi ostali dijaki se bodo do konca tega šolskega leta še naprej izobraževali na daljavo v skladu z navodili in sklepom ministrice.

No, in da ne bo vse samo uradno, vam pripenjam povezavo do zanimivega pogovora z Regino Podberšič, nekdanjo dijakinjo Srednje ekonomske in trgovske šole Nova Gorica, trenutno pa vodjo projekta POPRI na Primorskem tehnološkem parku: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=m2VqbSaEDKVSaOW8jogFVO9f 

Bodite dobro.