Podaljšani so ukrepi in omejitve iz Odloka o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Zato ostaja v veljavi sklep o začasni obliki izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela v vzgojno-izobraževalnih zavodih, s katerim se bo delo izvajalo na daljavo. Dijaki, ki bi v tem času začeli z izvajanjem praktičnega usposabljanja z delom pri delodajalcu, ki ima vzpostavljeno varno delovno okolje v skladu s smernicami NIJZ, ga bodo lahko izvajali. Enako velja za dijake, ki bi v tem času začeli z izvajanjem praktičnega usposabljanja z delom. Če delodajalec ne bo sprejemal dijakov, se bo opravljanje praktičnega usposabljanja z delom preložilo na kasnejši datum.

Tako torej, nadaljujemo z delom na daljavo, ki se bo prevesilo v tretji teden (vmes so bile še jesenske počitnice). Vsi se bomo potrudili, da bomo delo čim bolje opravili, tako učenje kot poučevanje in da ne bomo spregledali znanja in veščin, ki čakajo, da jih osvojimo. Čas gre naprej in z njim šolsko leto in hitro se približujemo koncu koledarskega leta. Zato je pomembno, da smo maksimalno aktivni in odzivni, da ne odlašamo z opravljanjem zadolžitev in da redno sodelujemo pri pouku.

Dijaki, ki še nimate računalnikov, to sporočite razrednikom. Potrudili se bomo, da si jih boste za čas dela na daljavo lahko izposodili v šoli.

Vsi si želimo, da bi se čim prej vrnili v učilnice, zato spoštujemo veljavne ukrepe namenjene izboljšanju epidemiološke slike. Ostanimo zdravi in optimistični.

In da boste še boljše volje, vas vabim, da se udeležite slavnostne podelitve nagrad Hekaton in Deli svojo zgodbo 2020 v sklopu mednarodnega projekta NEW VET za Evropski teden poklicnih spretnosti 2020, ki se bo odvijala v sredo, 11. 11. 2020, ob 17.00, na Facebook Live.