NAVODILA ZA PONOVNO VZPOSTAVITEV POUKA NA SREDNJI EKONOMSKI IN TRGOVSKI ŠOLI

 

V prihodnjem tednu se bo ponovno začel izvajati pouk v šoli. Ker bo le ta potekal po modelu C, to pomeni naslednje:

  1. Dijaki zaključnih letnikov bodo nadaljevali s poukom v šoli  in ga obiskovali nepretrgoma do konca pouka za zaključne letnike.
  2. V tednu od 9. 3. do 12. 3. 2021 bodo obiskovali pouk v šoli, poleg dijakov zaključnih letnikov, tudi vsi dijaki prvih letnikov vseh programov: 1aET, 1bET, 1aT, 1aA in 1dETPTI; dijaki ostalih letnikov bodo v tem tednu nadaljevali s poukom na daljavo. Izjemoma v tem tednu, bo potekal pouk v ponedeljek, 8.3.2021, na daljavo tudi za dijake 1. letnikov, saj bo na šoli izveden predmaturitetni preizkus za dijake zaključnih letnikov.
  3. V tednu od 15. 3. do 19. 3. 2021 bodo obiskovali pouk v šoli, poleg dijakov  zaključnih letnikov, tudi dijaki drugih in tretjih letnikov:  2aET, 2bET, 3aET, 3bET, 2aT;  dijaki 1. letnikov bodo v tem tednu imeli pouk na daljavo,
  4. V naslednjih tednih se bodo tako tedensko izmenjevali dijaki prvih in ostalih letnikov

Ker gre za organizacijo pouka, ki ni običajna, bomo morali biti zelo pazljivi in potrpežljivi, da bo vse potekalo tako, kot mora. Načrtovati moramo svoje aktivnosti glede na naveden potek pouka. Sicer pa bo pouk potekal po veljavnem urniku, tako v šoli, kot na daljavo.

Dijaki bodo v matičnih učilnicah in sicer po naslednjem razporedu:

 

PRVI TEDEN
4aET 5
4bET 6
2dETPTI 7
1aET 53
1bET 52
1aT 47
1aA 119
1dETPTI 114
DRUGI TEDEN
4aET 5
4bET 6
2dETPTI 7
2aET 52
2bET 114
2aT 47
3aET 53
3bET 56

Ob prihodu v šolo bomo upoštevali vse ukrepe, ki bodo omogočili varno in dolgoročno izvajanje pouka v šoli:

  1. vsi, brez izjeme, nosimo zaščitne maske ves čas in v vseh prostorih šole,
  2. s seboj imamo vedno tudi rezervno zaščitno masko, s katero zamenjamo nošeno, če postane ta neuporabna,
  3. ko je mogoče, ohranjamo medsebojno razdaljo, tako v zaprtih kot na odprtih prostorih,
  4. učilnice pogosto zračimo,
  5. pogosto si umivamo roke in si jih razkužimo, ko umivanje ni mogoče,
  6. pazimo na svoje zdravje in zdravje ljudi okrog nas s tem, da smo odgovorni in upoštevamo vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužb.

Dijaki prinesite v šolo zvezke, učbenike in druge pripomočke, ki ste jih tudi do sedaj uporabljali pri pouku. V prvem tednu bodo profesorji preverili vaše znanje in naredili načrt, kako vas bodo uspešno pripeljali do konca šolskega leta tako, da vam bodo tudi svetovali ob morebitnih šibkih področjih znanja.

Vrnitev v šolo pomeni spremembo v načinu dosedanjega življenja. Potrebno bo vzpostaviti nove rutine, si organizirati drugačen tempo življenja in dela. Ponovno se boste srečali s sošolci, prijatelji in učitelji in začeli vzpostavljati stike, ki so bili predolgo zgolj virtualni. Zato pričakujte pri sebi in drugih spremembe in jih sprejmite z razumevanjem in potrpežljivostjo.

Želimo vam prijetno vrnitev v šolske klopi, veliko uspeha pri šolskem delu, prijazne medsebojne odnose in ostanite zdravi.