V soboto, 28. septembra 2019, je bil na Brdu pri Kranju sprejem za diamantne maturantke in maturante 2019. Povabljeni so bili diamantni maturanti, njihovi starši in ravnatelji šol, ki so jih maturanti obiskovali. Povabljena je bila seveda tudi naša letošnja diamantna maturantka Ana Bitežnik, ki je zaključila program Ekonomski tehnik, njeni starši in ravnateljica Srednje ekonomske in trgovske šole.

Na sprejemu sta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za  izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, osebno podelila priznanja vsem diamantnim maturantom splošne in poklicne mature 2019. Sledilo je skupinsko slikanje in slavnostni govori. V imenu vseh maturantov je govoril dijak Gimnazije Kranj. Potem sta prisotne nagovorila dr. Jernej Pikalo in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor z navdihujočim in optimističnim govorom.

Povabilo na sprejem za našo diamantno maturantko smo pričakovali tudi s strani Mestne občine Nova Gorica, vendar ga nismo dočakali, kljub temu, da so bili povabljeni zlati maturanti druge šole. Žal ugotavljamo da so zlati maturanti in celo diamantni maturanti Srednje ekonomske in trgovske šole vsako leto spregledani s strani Mestne občine Nova Gorica.