PROMOCIJA ZDRAVJA

za boljše zdravje in večjo kakovost življenja in dela

 

 » Vitalnost in lepota so darovi narave

 za tiste, ki živijo v skladu z njenimi zakoni. «

                                                Leonardo da Vinci

 

 Primerno intenzivna telesna dejavnost je eden izmed pomembnih dejavnikov za preprečevanje bolezni sodobnega časa, je protiutež stresu in izgorelosti na delovnem mestu.

 

Zato so dijaki in dijakinje 1. a Ekonomski tehnik, za spodbujanje zdravega življenjskega sloga s telesno aktivnostjo, pripravili razstavo z naslovom  Skok v poletje z jogo – za skladnost telesa in duha ter izdelali  zgibanko z enostavnimi jogijskimi vajami.

 

Jogijske vaje na zavesten, počasen in z dihom usklajeni način umirijo  um, izboljšajo  gibljivost telesa, mišični tonus, ravnotežje, pospešujejo limfni pretok, znižujejo krvni pritisk in sladkor, izboljšajo koncentracijo in dvigujejo odpornost telesa. Poznavanje različnih tehnik sproščanja, meditacije in  vizualizacije pa omogoča posamezniku, da prisluhne samemu sebi, spozna svoje želje, potrebe in  čustva.

 

Poletje je čas sprostitve, uživanja in nabiranja novih moči, Da bo še več energije, volje  in  sproščenosti, si na spodnji povezavi lahko izberete vadbo vam najljubših asan.

 

Srečno in veliko uspeha vam želijo dijakinje in dijaki 1. a  Ekonomski tehnik in njihova mentorica Elizabeta Ščuka.