V okviru vseslovenskega projekta dni evropske kulturne dediščine in tedna kulturne dediščine Dober tek!, ki poteka 25. 9.  do 9. 10. 2021, je Srednja ekonomska in trgovska šola v sodelovanju z Biotehniško šolo, pripravila projekt Skuhajmo zgodbo. Projekt bo predstavljen 6. 10. 2021 od 10.00 do 12.00 na stojnicah na Bevkovem trgu v Novi Gorici, čeprav bodo tekle aktivnosti celotno šolsko leto 2021/2022 in sicer v obliki medpredmetnega povezovanja, športnega dneva, aktivnega državljanstva in še kaj.

Aktivnosti bodo dijaki posneli in zbirali gradiva o tipični hrani in o jedeh iz ajde, koruze, boba, ovčjega sira, jagnjetine, puturalk in soške postrvi. Izdelali bodo brošuro z naslovom Skuhajmo zgodbo, ki jo bodo delili tudi z javnostjo. Dijaki programa Gastronom hotelir, naše partnerske Biotehniške šole, pa bodo pripravili nekaj tradicionalnih jedi in jih prav tako predstavili na Bevkovem trgu v okviru oktobrske prireditve.

Vsebina in informacije o dogodku so na naši spletni strani http://sets.scng.si/napovedujemo-skuhajmo-zgodbo/ in na https://www.zvkds.si/sl/dekd/dekd-tkd

Publikacijo pa si lahko ogledate na https://drive.google.com/file/d/1MU208Hx0IEioCWerdysgf1NO5RGwD0E3/view?usp=sharing.